4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
home recepten Varkenshaas met spek en paddenstoelensaus

Varkenshaas met spek en paddenstoelensaus

ingrediënten


35 min
4 personen
125 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter vleesfond
50 milliliter sherry

dit product is niet beschikbaar

250 gram kastanjechampignons

dit product is niet beschikbaar

2 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar

600 gram varkenshaas

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gedroogde tijm

dit product is niet beschikbaar

12 plakjes ontbijtspek

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

aluminiumfolie

  • 1 Verdeel de plakken spek over een snijplank en bestrooi met de tijm. Leg de varkenshaas erop en rol het spek om de varkenshaas. Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin het spek op een hoge stand in circa 3 minuten rondom bruin. Zet de warmtebron lager en bak het vlees in circa 10 minuten gaar. Keer regelmatig. Verpak de varkenshaas in folie en houd warm.
  • 2 Bak de knoflook, sjalot en champignons circa 5 minuten in het bakvet van het vlees. Zet de warmtebron lager en blus af met de sherry. Voeg de fond toe en breng aan de kook. Voeg de slagroom toe en laat circa 5 minuten inkoken tot een saus. Breng eventueel op smaak met zout en peper. Serveer de varkenshaas met de paddenstoelensaus. Lekker met sperziebonen en gebakken krieltjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 425 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 4 gram
eiwit 42 gram
Terugroepactie | SPAR klp Ardenner Pate