4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
home recepten Varkenshaas met gegrilde zoete aardappel en mangosalsa

Varkenshaas met gegrilde zoete aardappel en mangosalsa

ingrediënten


40 min
4 personen
50 gram veldsla

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar

300 gram varkenshaas

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 zoete aardappels

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gerookt paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel limoensap

dit product is niet beschikbaar

1 lente-/bosui

dit product is niet beschikbaar

4 takjes peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 mango

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de aardappels in plakken van circa 1,5 cm dik.
  • 2 Leg op de bakplaat en bestrijk met de helft van de olijfolie. Bestrooi met paprikapoeder en zout. Keer de plakken om en bestrijk en bestrooi ook deze kant met olie en paprikapoeder.
  • 3 Bak de aardappelplakken in de oven in circa 20 minuten gaar. Keer halverwege om.
  • 4 Snijd intussen de varkenshaasjes in plakken van circa 1,5 cm dik. Verhit de boter in een grote koekenpan en bak de varkenshaas in circa 5 minuten gaar en licht rosé. Keer halverwege.
  • 5 Bestrooi de varkenshaas met zout en peper. Verdeel de veldsla over 4 borden.
  • 6 Leg op de veldsla om en om dakpansgewijs een plak varkenshaas en een plak aardappel. Schep wat van de mangosalsa erop.

bereidingstip

Deze mangosalsa is ook lekker met zelfgebakken tortillachips. Snijd of steek tortillawraps in driehoekjes of sterren. Verhit een laagje zonnebloemolie in een wok of frituurpan. Frituur 8-10 tortillachips per keer in circa 1 minuut krokant en goudbruin. Schep met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Schep over in een schaal en bestrooi met zout.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 385 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 32 gram
eiwit 19 gram