4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Varkenshaas en Chinese kool uit de wok

Varkenshaas en Chinese kool uit de wok

ingrediënten


30 min
4 personen
400 gram varkenshaas

dit product is niet beschikbaar

theelepel gemberpoeder (djahé)

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels droge sherry

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sojasaus

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels tomatenketchup

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel sambal oelek

dit product is niet beschikbaar

1 sinaasappel

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

400 gram Chinese kool

dit product is niet beschikbaar

200 gram champignons

dit product is niet beschikbaar

4 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels roerbakolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit 2 eetlepels olie in een wok, roerbak het vlees 5 minuten en schep het uit de pan.
  • 2 Fruit, voor de saus, de ui en knoflook in het bakvet van het vlees. Voeg sinaasappelrasp, -sap, sambal oelek, tomatenketchup, sojasaus, sherry en gemberpoeder bij de ui en knoflook en verwarm dit tot een saus.
  • 3 Leg de varkenshaas in de saus en laat zachtjes 10 minuten stoven.
  • 4 Verhit de rest van de olie en roerbak hierin de bosui, champignons en kool 3 minuten.
  • 5 Serveer de groenten in een kom of op een bord met daarop de varkenshaas uit de wok.

bereidingstip

Strooi eens 2 eetlepels sesamzaadjes, geroosterd in een droge hete koekenpan, over dit gerecht.

wijnadvies

Verrassend met een Ruby Cabernet uit Amerika of Zuid-Afrika (drink de wijn met mate).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 245 kcal
vet 10 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 26 gram
Terugroepactie | SPAR klp Ardenner Pate