4 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Vanille panna cotta met rood fruit

Vanille panna cotta met rood fruit

ingrediënten


20 min
4 personen
2 takjes citroenmelisse
2 takjes munt

dit product is niet beschikbaar

250 gram bramen

dit product is niet beschikbaar

250 gram aardbeien

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

50 gram witte basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

1 vanillestokje

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

5 blaadjes gelatine

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 souffléschaaltjes

4 timbaaltjes

  • 1 Week de gelatine in koud water. Breng de slagroom met het vanillestokje aan de kook en laat dit zachtjes 5 minuten koken.
  • 2 Los de suiker op in de warme room en haal deze van de warmtebron.
  • 3 Haal het vanillestokje eruit, schraap met een mesje het merg eruit en roer dit door de room.
  • 4 Knijp de gelatine goed uit en roer deze door de room. Laat alles enkele minuten afkoelen, roer dan de melk erdoor en schenk het mengsel in de bakjes.
  • 5 Laat dit minimaal 3 uur in de koelkast opstijven. Dit kan een dag van tevoren.
  • 6 Maak de vruchten schoon. Stort de panna cotta op bordjes, leg de vruchten eromheen en garneer met munt.

wijnadvies

Heerlijk met Neirano Asti Spumante.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 320 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 20 gram
eiwit 6 gram