- 1 Week de saffraan in 2 eetlepels kippenbouillon. Halveer de tomaten en rasp het vruchtvlees tot de schil overblijft. Gooi de schilletjes weg.
- 2 Bestrooi de drumsticks met zout en peper. Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en bak hierin de drumsticks goudbruin.
- 3 Voeg de ui, chorizo en knoflook toe en bak 2-3 minuten mee. Schep de rijst erdoor en bak tot de rijstkorrels glanzen.
- 4 Voeg de tomaten, sperziebonen, geweekte saffraan en de kippenbouillon toe. Breng aan de kook en kook zachtjes 20 minuten.
- 5 Voeg na 10 minuten de doperwten toe. Bestrooi de paella met de peterselie en partjes citroen en serveer.
bereidingstip
Vervang de drumsticks in dit recept voor paella door kipkluifjes, kippenvleugels of reepjes kipfilet.. Neem salami in plaats van chorizo voor dit gerecht.