gemiddeld
15 min.
tussendoortje, nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Utrechtse spritsen

Utrechtse spritsen

ingrediënten


15 min
50 gram maizena

dit product is niet beschikbaar

150 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

1 zakje vanillesuiker

dit product is niet beschikbaar

125 gram witte basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

150 gram boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

spuitzak

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 160ºC. Mix de boter, het ei, de basterdsuiker, vanillesuiker en 1⁄2 theelepel zout circa 5 minuten, tot alles goed is gemengd.
  • 2 Zeef de bloem en maizena erboven en mix in een paar minuten tot een soepel deeg. Schep het deeg in de spuitzak en spuit het deeg in een zigzag in 3 banen van circa 5 cm breed op de bakplaat. Bak de koekjes 20-25 minuten in de oven, tot ze goudgeel zijn en lichtbruin aan de buitenkanten.
  • 3 Snijd de koekrepen in stukken van circa 5 cm. Doe dit direct als ze uit de oven komen en nog goed warm zijn. Laat afkoelen.

bereidingstip

Je kunt de spritsen een paar weken bewaren in een goed afgesloten trommel.. De spritsen worden nog smaakvoller wanneer je ze na het afkoelen voor de helft schuin in chocolade doopt.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 120 kcal
vet 6 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 14 gram
eiwit 1 gram