4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
home recepten Ultieme bacon-cheddar burger

Ultieme bacon-cheddar burger

ingrediënten


35 min
4 personen
1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel worcestersaus

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels tomatenketchup

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels mayonaise

dit product is niet beschikbaar

4 blaadjes sla

dit product is niet beschikbaar

8 plakjes cheddarkaas

dit product is niet beschikbaar

4 zachte witte bollen

dit product is niet beschikbaar

8 plakjes bacon

dit product is niet beschikbaar

600 gram biefstukken

dit product is niet beschikbaar

600 gram rundergehakt

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 rode puntpaprika

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

grillpan

bakplaat met bakpapier

  • 1 Meng de ingrediënten voor de burgersaus en breng op smaak met peper.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200ºC. Halveer de paprika’s in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Leg de helften met de holle kant naar beneden in een ovenschaal en bestrijk de schil met olie. Rooster 15-20 minuten hoog in de oven.
  • 3 Vorm intussen van het gehakt 4 gelijke hamburgers en bestrooi rondom met peper. Leg terug in de koelkast. Bak de plakken bacon uit in de grillpan en neem ze als ze knapperig zijn uit het bakvet.
  • 4 Leg de doorgesneden broodjes met het snijvlak naar beneden in de grillpan en rooster in enkele minuten lichtbruin. Leg de onderste broodhelften op de bakplaat en beleg met 2 plakjes cheddar.
  • 5 Veeg de grillpan schoon en gril de hamburgers om en om in een paar minuten bruin. Maal eventueel wat zeezout over. Neem de paprika’s uit de oven en schuif de bakplaat in de oven. Laat de kaas op de broodjes in enkele minuten smelten.
  • 6 Neem uit de oven en schep een lepel burgersaus erop. Leg de hamburgers erop en vervolg met een stuk geroosterde paprika, een plak bacon, sla en een paar gefrituurde uienringen. Leg het kapje erop en steek eventueel een prikker erdoor. Serveer direct met friet en coleslaw.

bereidingstip

Lekker met gefrituurde uienringen. Klop met een garde 100 gram gezeefde bloem tot een glad beslag met 250 ml bier of koolzuurhoudend mineraalwater en 1 ei. Voeg een snufje zout en paprikapoeder toe en laat een paar minuten rusten. Snijd intussen 2 rode uien in dikke ringen. Verhit een laag arachide- of zonnebloemolie in een hoge pan tot 180ºC. Haal met een vork de uienringen door het beslag en laat ze rustig in de olie glijden. Frituur in enkele minuten goudbruin. Laat goed uitlekken op keukenpapier.

wijnadvies

Eigenlijk kun je bij een burger zowel wit, rosé of rood schenken. Ga je voor wit? Schenk dan een volle witte wijn, zoals een Chardonnay uit Argentinië. Hoe warmer de dag, hoe lekkerder een glas rosé smaakt. Wij adviseren dan een lekker Grigio Rosé. Kies je voor rode wijn bij een burger? Dan kom je al snel uit in Rioja. Favoriet is de Rioja Tinto.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1105 kcal
vet 73 gram
verzadigd vet 25 gram
koolhydraten 48 gram
eiwit 55 gram