- 1 Verhit de boter in een soeppan met dikke bodem.
- 2 Voeg de uien, tijm en laurierblaadjes toe. Bak de uien in circa 30 minuten glazig en zacht op een lage stand.
- 3 Roer de bloem erdoor, voeg de witte wijn toe en roer goed door.
- 4 Voeg de groentebouillon toe, breng aan de kook en laat de soep circa 20 minuten pruttelen.
- 5 Verwarm de ovengrill.
- 6 Snijd of steek kerstvormpjes (bijv. kerstklokjes) uit het brood.
- 7 Bestrooi met de kaas en leg 2-3 minuten onder de hete grill.
- 8 Bestrooi de soep met de peterselie en leg de croutons erop.
bereidingstip
Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.