4 personen
eenvoudig
40 min.
bijgerecht
home recepten Uienchutney

Uienchutney

ingrediënten


40 min
4 personen
1 laurierblaadje

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter witte wijn

dit product is niet beschikbaar

75 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

8 uien

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

schone jampot met deksel

  • 1 Doe de uien in een steelpan en voeg de azijn, suiker, witte wijn, laurier en een snuf zout toe.
  • 2 Breng aan de kook en laat minimaal 30 minuten pruttelen op een lage stand, totdat de uien helemaal zacht zijn en het vocht is verdampt. Roer regelmatig door.
  • 3 Schep de chutney in een schone pot en laat afkoelen. Lekker bij een kaasplankje of over een salade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram