eenvoudig
60 min.
lunch, klein gerecht/snack, klein gerecht
home recepten Turkse pizza

Turkse pizza

ingrediënten


60 min
knoflooksaus

dit product is niet beschikbaar

200 gram gemengde sla

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sambal

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels harissa

dit product is niet beschikbaar

300 gram rundergehakt

dit product is niet beschikbaar

1 handje platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

2 tomaten

dit product is niet beschikbaar

1 groene paprika

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

25 gram Griekse yoghurt

dit product is niet beschikbaar

1 zakje gedroogde gist

dit product is niet beschikbaar

500 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakpapier

  • 1 Maal in een keukenmachine de ui, paprika, tomaten en peterselie tot een grof mengsel. Meng dit door het gehakt, voeg de sambal, tomatenpuree en een scheut water toe en breng op smaak met zout en peper.
  • 2 Neem het deeg uit de kom, verdeel in 10 gelijke stukken en vorm tot bolletjes. Rol elk bolletje op een stuk bakpapier uit tot een dunne pizza en verdeel het gehaktmengsel erover.
  • 3 Verhit een koekenpan op middelhoge stand en bak hierin de Turkse pizza’s afgedekt 4-5 minuten totdat het gehakt gaar is en de pizza licht knapperig. Serveer de Turkse pizza met de sla en wat knoflooksaus.

bereidingstip

Kijk voor een recept voor zelfgemaakte harissa elders op boodschappen.nl


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 340 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 39 gram
eiwit 13 gram