4 personen
gemiddeld
15 min.
bijgerecht, hoofdgerecht
home recepten Turkse broodpizza

Turkse broodpizza

ingrediënten


15 min
4 personen
knoflooksaus

dit product is niet beschikbaar

rode peper

dit product is niet beschikbaar

1 bosje munt

dit product is niet beschikbaar

1 bosje koriander

dit product is niet beschikbaar

100 gram feta

dit product is niet beschikbaar

2 geroosterde paprika's

dit product is niet beschikbaar

100 gram tomatensaus

dit product is niet beschikbaar

1 Turks brood

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel oregano

dit product is niet beschikbaar

250 gram vegetarisch gehakt

dit product is niet beschikbaar

250 gram rundergehakt

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

barbecue met deksel

aluminiumfolie

  • 1 Steek de barbecue met deksel aan. Vouw een stuk aluminiumfolie dubbel zodat het groot genoeg is om het hele rooster te bedekken.
  • 2 Verhit de olie en roerbak hierin het gehakt in een paar minuten rul. Breng op smaak met de oregano, zout en peper.
  • 3 Snijd het brood horizontaal door en leg de snijvlakken naar boven. Verdeel de tomatensaus, paprika, het gehakt en de feta over de halve broden.
  • 4 Leg ze op het rooster met aluminiumfolie en sluit het deksel van de barbecue. Bak de pizza’s in 3-5 minuten knapperig.
  • 5 Snijd de Turkse pizza in stukken. Bestrooi met de koriander en eventueel wat rode peper. Besprenkel met knoflooksaus naar smaak.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 975 kcal
vet 45 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 111 gram
eiwit 28 gram