- 1 Kneed het gehakt goed door met de andere ingrediënten en voeg een flinke snuf zout toe.
- 2 Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en duw het gehakt er gelijkmatig in zodat een grote gehaktbal ontstaat.
- 3 Bak een paar minuten op een hoge stand en zet dan de warmtebron laag.
- 4 Leg een deksel of bord op de pan en laat het gehakt in circa 15 minuten gaar worden.
- 5 Meng intussen de ingrediënten voor de salade en laat op kamertemperatuur op smaak komen.
- 6 Keer het gehakt om met behulp van het bord (kijk uit voor uitlopend vocht, doe dit niet boven het fornuis) en laat op de andere kant weer in de pan glijden.
- 7 Bak nog enkele minuten op een hoge stand.
- 8 Snijd het gehakt in parten en serveer met de salade.
- 9 Lekker met knapperig Turks brood of stokbrood en aioli.