4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Turks gehakt met frisse salade

Turks gehakt met frisse salade

ingrediënten


30 min
4 personen
1 eetlepel rodewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie extra vergine

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zwarte olijven

dit product is niet beschikbaar

bosje munt

dit product is niet beschikbaar

1 bosje peterselie

dit product is niet beschikbaar

5 trostomaten

dit product is niet beschikbaar

2 rode uien

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

snufje chilipoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

600 gram rundergehakt

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kneed het gehakt goed door met de andere ingrediënten en voeg een flinke snuf zout toe.
  • 2 Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en duw het gehakt er gelijkmatig in zodat een grote gehaktbal ontstaat.
  • 3 Bak een paar minuten op een hoge stand en zet dan de warmtebron laag.
  • 4 Leg een deksel of bord op de pan en laat het gehakt in circa 15 minuten gaar worden.
  • 5 Meng intussen de ingrediënten voor de salade en laat op kamertemperatuur op smaak komen.
  • 6 Keer het gehakt om met behulp van het bord (kijk uit voor uitlopend vocht, doe dit niet boven het fornuis) en laat op de andere kant weer in de pan glijden.
  • 7 Bak nog enkele minuten op een hoge stand.
  • 8 Snijd het gehakt in parten en serveer met de salade.
  • 9 Lekker met knapperig Turks brood of stokbrood en aioli.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 475 kcal
vet 35 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 7 gram
eiwit 31 gram