- 1 Kook de tuinbonen in 7-8 minuten beetgaar. Halveer de komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de komkommer in boogjes. Besprenkel de plakjes avocado met 2 eetlepels citroensap. Schep de bosui door de sla.
- 2 Meng 2 eetlepels citroensap met de munt, peterselie, olijfolie, zout en peper. Giet de tuinbonen af en schep de dressing door de warme bonen.
- 3 Verdeel de komkommer en avocado met het bonenmengsel en de mozzarella over de sla. Besprenkel met olijfolie.
bereidingstip
Vervang verse tuinbonen in dit recept door 600 gram diepvriestuinbonen en kook deze 3-5 minuten.. Feta of gorgonzola is ook lekker bij deze salade.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.