4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Traybake met teriyaki-kip en noedels

Traybake met teriyaki-kip en noedels

ingrediënten


20 min
4 personen
3 eetlepels gezouten cashewnoten
250 gram woknoedels

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

250 gram champignons

dit product is niet beschikbaar

1 rode paprika

dit product is niet beschikbaar

500 gram spruitjes

dit product is niet beschikbaar

175 milliliter woksaus teriyaki

dit product is niet beschikbaar

800 gram kipfilets

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Wentel de kipfilets door de teriyakisaus en leg op de bakplaat.
  • 2 Halveer de spruiten. Snijd de paprika in stukken van 2 cm.
  • 3 Meng de spruiten, paprika en champignons met de olie. Verdeel de groenten rondom de kipfilets. Breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Rooster de kipfilet met de groenten in de oven in 25 min. lichtbruin en gaar. Bereid intussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hak de cashewnoten grof.
  • 5 Snijd de helft van de teriyakikip in plakjes (zie tip). Verdeel de noedels met de groenten en kip over 4 kommen. Bestrooi met de cashewnoten.

bereidingstip

Bak de overgebleven kip met roerbakgroenten de volgende dag in een wok. Lekker met witte rijst of mihoen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 460 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 33 gram
eiwit 38 gram