4 personen
gemiddeld
30 min.
lunch, brunch
home recepten Tosti funghi met ei

Tosti funghi met ei

ingrediënten


30 min
4 personen
150 milliliter pesto

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

150 gram belegen boerenkaas

dit product is niet beschikbaar

70 gram feta

dit product is niet beschikbaar

8 sneeën volkorenbrood

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels peterselie

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

200 gram champignons

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit 3 eetlepels boter en bak de champignons in circa 10 minuten goudbruin. Voeg de knoflook en peterselie toe en bak nog 1 minuut.
  • 2 Verdeel de champignons over 4 sneetjes brood, verkruimel de feta erover en beleg met de plakken kaas. Steek met een steker of glas een gat uit de overige 4 boterhammen.
  • 3 Verhit een klontje boter in een koekenpan op een lage stand, leg 1 boterham in de pan en breek 1 ei in het gat. Bak circa 3 minuten tot het eiwit gestold en de eidooier nog zacht is.
  • 4 Herhaal met de rest van de uitgestoken boterhammen. Leg de boterhammen met gebakken ei op de boterhammen met champignons en rooster de tosti’s circa 7 minuten in de oven (180°C). Serveer met de pesto.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 690 kcal
vet 52 gram
verzadigd vet 25 gram
koolhydraten 23 gram
eiwit 28 gram