4 personen
eenvoudig
45 min.
hoofdgerecht
home recepten Toscaanse groentestoof

Toscaanse groentestoof

ingrediënten


45 min
4 personen
stokbrood

dit product is niet beschikbaar

ciabattabrood

dit product is niet beschikbaar

150 gram zwarte olijven

dit product is niet beschikbaar

400 gram witte bonen

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde tijm

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse tijm

dit product is niet beschikbaar

400 milliliter gezeefde tomaten

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

1 courgette

dit product is niet beschikbaar

2 winterwortels

dit product is niet beschikbaar

1 knolselderij

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt cayennepeper

dit product is niet beschikbaar

5 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit 3 eetlepels olijfolie in een braadpan en fruit hierin de ui, de helft van de knoflook en de cayennepeper.
  • 2 Schep de knolselderij en winterwortel erdoor en bak deze 3-4 minuten mee.
  • 3 Voeg de courgette, bouillon, gezeefde tomaten en de helft van de tijm en rozemarijn toe en stoof zachtjes 15-17 minuten.
  • 4 Schep de laatste 5 minuten de bonen en olijven erdoor. Breng de groentestoof op smaak met zout en peper.
  • 5 Meng de rest van de knoflook en groene kruiden door de rest van de olie.
  • 6 Serveer de groentestoof met het brood en de kruidenolie.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 765 kcal
vet 40 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 69 gram
eiwit 20 gram