4 personen
gemiddeld
120 min.
hoofdgerecht
home recepten Toscaans gehaktbrood met ansjovis

Toscaans gehaktbrood met ansjovis

ingrediënten


120 min
4 personen
500 milliliter pastasaus

dit product is niet beschikbaar

50 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

6 ansjovisfilets

dit product is niet beschikbaar

20 groene olijven

dit product is niet beschikbaar

125 gram rauwe hammen

dit product is niet beschikbaar

2 pruimtomaten

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel verse tijm
1 eetlepel peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

3 eieren

dit product is niet beschikbaar

350 gram half-om-half gehakt

dit product is niet beschikbaar

350 gram rundergehakt

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

cakevorm

broodvorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 160°C. Meng het gehakt met het ei, de knoflook, de ui, de groene kruiden, zout en peper.
  • 2 Druk de helft van het gehaktmengsel in de vorm. Leg daarop de plakken tomaat, de hamreepjes, de olijven, de ansjovis en strooi de kaas erover.
  • 3 Druk de rest van het gehakt er stevig op. Leg daarop een vel bakpapier met daarop aluminiumfolie. Zet de vorm in een braadslee.
  • 4 Vul deze tot halverwege de vorm met heet water. Zet de braadslee met het gehakt 1 uur in het midden van de oven.
  • 5 Verwijder bakpapier en folie en bak nog circa 20 minuten tot de korst bruin kleurt.
  • 6 Het brood is gaar als een spies, in het midden gestoken, er schoon uitkomt. Serveer het brood warm of koud in plakken gesneden met de verwarmde pastasaus.

wijnadvies

Lekker met wat stoerder rood. Côtes du Rhônes Villages, Mas d’en Bosc of Les Barres. Wie helemaal in Italiaanse sferen wil komen, kiest Montalto Sangiovese-Syrah.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 660 kcal
vet 43 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 11 gram
eiwit 56 gram