4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Tortillapizza met kip en salami

Tortillapizza met kip en salami

ingrediënten


25 min
4 personen
enkele korianderblaadje

dit product is niet beschikbaar

125 gram mozzarella

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse koriander

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter gezeefde tomaten

dit product is niet beschikbaar

100 gram salami

dit product is niet beschikbaar

250 gram kipfilets

dit product is niet beschikbaar

250 gram kipfilets

dit product is niet beschikbaar

1 kleine ui

dit product is niet beschikbaar

2 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 tortillawraps

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat

  • 1 Leg de tortilla's naast elkaar op de bakplaat. Verwarm de oven voor op 220°C.
  • 2 Verhit de olijfolie en fruit hierin de sjalotjes en knoflook. Voeg de kipfilet en salami toe en bak deze 8-10 minuten mee.
  • 3 Meng de gezeefde tomaten met de gehakte koriander, zout en peper. Bestrijk de tortilla's met dit mengsel.
  • 4 Voeg zout en peper bij het kipmengsel en verdeel dit over de tortilla's.
  • 5 Leg de mozzarella erop en bak de pizza's 10 minuten in het midden van de oven. Serveer ze gegarneerd met blaadjes koriander.

wijnadvies

Lekker met Italiaans rood zoals Chianti van Sensi of wat lichter de Bardolino van Villa Mondi. Rosé biedt ook een keur aan smakelijke mogelijkheden: Vega Libre, landenwijn Zuid-Afrika of Jean Sablenay Cabernet Rosé.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 555 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 41 gram
eiwit 33 gram