4 personen
gemiddeld
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Tortillabakje met Provençaalse kalkoenfilet

Tortillabakje met Provençaalse kalkoenfilet

ingrediënten


15 min
4 personen
50 gram oude kaas

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels azijn

dit product is niet beschikbaar

100 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse Provençaalse kruiden

dit product is niet beschikbaar

400 milliliter gezeefde tomaten

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

1 groene paprika

dit product is niet beschikbaar

1 rode paprika

dit product is niet beschikbaar

400 gram kalkoenfilets

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 tortillawraps

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 ovenvaste kommetjes

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Druk de tortilla’s in ovenvaste kommetjes. Zet er eventueel nog een ander kommetje in en bak de tortilla’s circa 10 minuten op het ovenrooster.
  • 2 Haal de tortilla’s uit de kommetjes en bak ze circa 10 minuten verder op 180°C tot ze knapperig zijn.
  • 3 Verhit 2 eetlepels olijfolie en bak de kalkoenrepen, bestrooid met zout en peper, rondom bruin. Schep ze uit de pan.
  • 4 Bak de paprika’s, uien en knoflook in het bakvet. Voeg de tomaten, Provençaalse kruiden en kalkoen toe en stoof zachtjes circa 10 minuten.
  • 5 Maak de spinazie aan met de rest van de olie en de azijn en bestrooi met de kaas.
  • 6 Serveer het tortillabakje met de spinaziesalade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 460 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 33 gram
eiwit 36 gram