4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Tortilla met tonijn en paprika

Tortilla met tonijn en paprika

ingrediënten


30 min
4 personen
6 zongedroogde tomaatjes

dit product is niet beschikbaar

zakje rucola

dit product is niet beschikbaar

1 blikje tonijn op water

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels groene olijven

dit product is niet beschikbaar

6 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel Provençaalse kruiden

dit product is niet beschikbaar

450 gram aardappelschijfjes

dit product is niet beschikbaar

1 rode paprika

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan en fruit hierin de ui al roerend in minimaal 5 minuten goudbruin en zacht. Fruit de paprika de laatste minuten mee. Voeg de aardappelschijfjes, kruiden, paprikapoeder en zout toe. Roerbak een paar minuten op een lage stand.
  • 2 Klop intussen de eieren in een kom los met zout en peper. Voeg de inhoud van de pan eraan toe en schep goed om, tot alles bedekt is met ei. Schep de olijven en tonijn erdoor.
  • 3 Verhit de overige olijfolie in de pan en laat de inhoud van de kom erin glijden. Druk alles glad met een lepel en bak 1 minuut op middelhoge stand. Zet de warmtebron laag en laat de tortilla afgedekt in circa 8 minuten garen. Keer de tortilla eventueel om de andere kant ook goed te bakken.
  • 4 Keer de tortilla op een plat bord en serveer direct in punten met een flinke pluk rucola en reepjes zongedroogde tomaat.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 440 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 36 gram
eiwit 26 gram