4 personen
eenvoudig
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Tortellini caprese

Tortellini caprese

ingrediënten


15 min
4 personen
bosje basilicum

dit product is niet beschikbaar

2 bollen mozzarella

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

75 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

250 gram cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

1 potje rode pesto

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar

440 gram tortellini gevuld met kaas

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de tortellini beetgaar. Bewaar een kopje kookvocht bij het afgieten. Rooster intussen de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan goudbruin.
  • 2 Schep de tortellini terug in de pan en roer de pesto en tomaatjes erdoor. Voeg eventueel wat kookvocht toe om de pasta smeuïger te maken en breng op smaak met zout en peper. Warm circa 2 minuten door.
  • 3 Meng de rucola met de balsamico en verdeel over borden. Schep de tortellini ernaast. Scheur de mozzarella erover en bestrooi met de basilicum en pijnboompitten.

bereidingstip

Voeg iets minder pesto toe aan dit recept en besprenkel het gerecht met olijfolie extra vergine om te genieten van de pure ingrediënten.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 750 kcal
vet 35 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 74 gram
eiwit 32 gram