4 personen
gemiddeld
10 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, bijgerecht
home recepten Tornado-aardappels

Tornado-aardappels

ingrediënten


10 min
4 personen
4 eetlepels tomatenketchup

dit product is niet beschikbaar

8 eetlepels mayonaise

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gedroogde italiaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

40 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 aardappels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 lange spiesen

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 175ºC. Steek elke aardappel met schil op een spies.
  • 2 Snijd vanaf het topje van de aardappel in een spiraal naar beneden (zo diep dat je de spies net raakt), tot aan de onderkant van de aardappel. Duw de aardappel voorzichtig uit elkaar zodat er een soort spiraalvorm ontstaat.
  • 3 Zorg ervoor dat de aardappel niet breekt. Herhaal met de andere aardappels.
  • 4 Wrijf de aardappels in alle hoekjes in met de olie en bestrooi met de kaas en kruiden. Leg de aardappelspiesjes op de bakplaat en bak in de oven in circa 45 minuten goudbruin.
  • 5 Meng de ketchup met de mayonaise en serveer de aardappels met deze saus.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 385 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 23 gram
eiwit 6 gram