4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Tonijnsalade met knoflook-korianderdressing

Tonijnsalade met knoflook-korianderdressing

ingrediënten


25 min
4 personen
2 eetlepels verse peterselie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels verse koriander

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels rodewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

250 gram cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

100 gram feta

dit product is niet beschikbaar

180 gram maiskorrels

dit product is niet beschikbaar

75 gram groene olijven

dit product is niet beschikbaar

3 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

1 groene paprika

dit product is niet beschikbaar

400 gram tonijn

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de eieren hard in 8-10 minuten. Giet er koud water over, pel ze en snijd ze in partjes.
  • 2 Meng de tonijn met de helft van de eieren, paprika, uitjes, olijven en maïs.
  • 3 Verhit de olijfolie en fruit het sjalotje en de knoflook in de olijfolie.
  • 4 Schep, van de warmtebron af, de andere ingrediënten van de dressing erdoor.
  • 5 Spatel de lauwwarme dressing door de salade. Serveer de salade in een kom of op een schaal bestrooid met de feta en gegarneerd met de halve tomaten en de rest van de eieren.
  • 6 Lekker met Turks brood of pitabrood.

wijnadvies

Een frisse en smaakvolle salade die vraagt om een frisse, volle witte wijn. Kies voor een Zuid-Afrikaanse of Australische witte wijn.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 395 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 12 gram
eiwit 29 gram