8 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Tompouce-taart

Tompouce-taart

ingrediënten


30 min
8 personen
1 zakje gekleurd glazuur

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

100 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 zakje botercrème

dit product is niet beschikbaar

1 zakje mix voor banketbakkersroom

dit product is niet beschikbaar

1 rol bladerdeeg

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

2 spuitzakken

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Rol het bladerdeeg uit op het bijbehorende bakpapier en snijd de deegplak in de breedte met het papier doormidden. Prik in beide helften met een vork gaatjes en leg de deegplakken naast elkaar op de bakplaat. Bak circa 10 minuten in de oven. Leg een oven- of taartrooster op het deeg, zodat de deegplakken naar beneden worden gedrukt. Bak het deeg nog circa 10 minuten tot het goudbruin is. Laat helemaal afkoelen.
  • 2 Bereid intussen de banketbakkersroom volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep over in de spuitzak met spuitmond van 2 cm.
  • 3 Bereid de mix voor botercrème met de boter en melk volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep over in de spuitzak met spuitmond van 1 cm.
  • 4 Verwarm het zakje roze glazuur in een pannetje met heet water en kneed het goed door. Knip het zakje open en verdeel het glazuur over een plak bladerdeeg.
  • 5 Spuit de banketbakkersroom op de andere plak bladerdeeg. Zorg voor een mooi patroon aan de zichtbare buitenkanten van het deeg. Spuit de helft van de botercrème over de banketbakkersroom en leg hierop de geglazuurde plak bladerdeeg.
  • 6 Versier de bovenkant van de taart met toefjes botercrème. Laat de taart 1 uur opstijven in de koelkast. Snijd voor het serveren in stukken.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 395 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 42 gram
eiwit 3 gram