4 personen
gemiddeld
10 min.
nagerecht/desserts, nagerecht, tussengerecht
home recepten Tomatensorbet met balsamico

Tomatensorbet met balsamico

ingrediënten


10 min
4 personen
2 eetlepels balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

2 takjes basilicum

dit product is niet beschikbaar

8 tomaten

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter witte wijn

dit product is niet beschikbaar

50 gram suiker

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenmachine

ijsmachine

  • 1 Kook de suiker met de wijn of 100 ml water circa 2 minuten op een lage stand tot een siroop. Laat afkoelen.
  • 2 Pureer de tomaten in de keukenmachine helemaal fijn. Roer de suikersiroop erdoor. Scheur de basilicum in reepjes en schep door de tomaten. Giet over in de bevroren mengkom van de ijsmachine en draai in circa 30 minuten tot een smeuïg ijs. Bewaar het ijs tot gebruik in de diepvries.
  • 3 Schep bollen van het ijs en druppel een beetje balsamico erover. Garneer met extra basilicum.

bereidingstip

Zonder ijsmachine kun je deze tomatensorbet ook maken. Giet het tomatenmengsel dan in een afsluitbare (diepvries)bak en zet in de diepvries. Roer elk half uur met een vork door, tot het ijs stevig genoeg is.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 100 kcal
vet 1 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 18 gram
eiwit 1 gram