15 personen
gemiddeld
45 min.
voorgerecht
home recepten Tomatensoep met bleekselderij en tortellini

Tomatensoep met bleekselderij en tortellini

ingrediënten


45 min
15 personen
200 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

1 bosje basilicum

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram tortellini gevuld met kaas
1 kilogram (spinazie)tortellini

dit product is niet beschikbaar

5 laurierblaadjes

dit product is niet beschikbaar

8 takjes rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

8 takjes tijm

dit product is niet beschikbaar

1 liter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

1 liter vleesbouillon

dit product is niet beschikbaar

3200 gram tomatenblokjes

dit product is niet beschikbaar

3 rode pepers

dit product is niet beschikbaar

8 stengels bleekselderij

dit product is niet beschikbaar

2 winterwortels

dit product is niet beschikbaar

8 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

5 uien

dit product is niet beschikbaar

500 gram gerookte spekblokjes

dit product is niet beschikbaar

500 gram pancetta

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukengaren

soeppan

  • 1 Verhit de helft van de olie in de soeppan en bak hierin de pancetta krokant. Schep uit de pan en houd apart.
  • 2 Voeg de rest van de olie toe aan het bakvet en fruit hierin de ui en de knoflook 4-5 minuten.
  • 3 Voeg de wortel, de bleekselderij en de rode peper toe en bak 2-3 minuten mee.
  • 4 Roer de tomaten met sap en de bouillon erdoor en breng aan de kook.
  • 5 Bind de tijm, de rozemarijn en de laurierblaadjes met keukengaren in een bosje bij elkaar en hang in de soep.
  • 6 Kook de soep zachtjes circa 25 minuten. Verwijder de kruiden en pureer de soep met een staafmixer.
  • 7 Kook de tortellini 8-10 minuten zachtjes in de soep. Schep de pancetta en balsamicoazijn erdoor en breng verder op smaak met zout en peper.
  • 8 Bestrooi de soep voor het serveren met de basilicum en Parmezaanse kaas.

bereidingstip

Voeg wat extra bouillon toe als je de soep te dik vindt.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 640 kcal
vet 37 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 52 gram
eiwit 23 gram
Terugroepactie | SPAR klp Ardenner Pate