- 1 Meng de tomatenblokjes met sap door de bouillon. Verhit 3 eetlepels olijfolie en fruit hierin de sjalotjes en knoflook. Bak de salami circa 2 minuten mee.
- 2 Roer de rijst erdoor en bak tot de korrels glanzen. Blus eventueel af met een scheutje rode wijn. Voeg een soeplepel tomatenbouillon toe en verwarm al roerend totdat deze is opgenomen door de rijst.
- 3 Schep een deel van de zeevruchten erdoor. Herhaal dit tot de rijst smeuïg is.
- 4 Voeg de rest van de olijfolie toe en serveer bestrooid met de bosuitjes. Lekker met citroen.
bereidingstip
Vervang de zeevruchtenmix door gekookte mosselen.. Neem in plaats van de salami reepjes rauwe ham.. Overgebleven rijst kun je makkelijk verwerken tot ‘arancini’, gefrituurde risottoballetjes. Laat de risotto afkoelen. Meng de rijst met Parmezaanse kaas, een geklopt ei en zout en peper naar smaak. Rol balletjes van de risotto en wentel ze achtereenvolgens door bloem, een losgeklopt ei en paneermeel. Verhit olie in een grote pan. Frituur de borrelhapjes in circa 3 minuten tot ze goudbruin zijn.