4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Tomatenrisotto met chorizo

Tomatenrisotto met chorizo

ingrediënten


30 min
4 personen
bosje peterselie

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

200 gram diepvriesdoperwten

dit product is niet beschikbaar

400 gram tomatenblokjes

dit product is niet beschikbaar

1 liter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

300 gram risottorijst

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel cajunkruiden

dit product is niet beschikbaar

1 rode paprika

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

150 gram chorizo

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak hierin de chorizo in circa 3 minuten knapperig op een hoge stand. Schep de chorizo uit de pan en houd apart. Voeg de ui, paprika en cajunkruiden toe aan het bakvet en bak circa 3 minuten.
  • 2 Voeg de risotto­ rijst toe en bak deze glazig. Voeg de tomatenblokjes en een derde van de bouillon toe en laat de rijst de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door. Voeg zodra de bouillon is opgenomen weer een scheut bouillon toe en herhaal met de rest van de bouillon. De risotto is na 20­-25 minuten gaar, als de korrel van buiten zacht is. Voeg de laatste 10 minuten van de kooktijd de doperwten toe.
  • 3 Breng de risotto op smaak met zout en peper en verdeel over borden. Schep wat knapperige chorizo erop. Maak af met een schepje crème fraîche en bestrooi met de peterselie.

bereidingstip

Vervang de chorizo in dit recept ook eens door salami of cervelaatworst.. Heb je nog wat risotto over? Dit is ook heerlijk als lunch. Bak de rijst op of verwarm in de magnetron en maak dan af met wat crème fraîche, peterselie en chorizo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 660 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 77 gram
eiwit 19 gram