4 personen
eenvoudig
20 min.
voorgerecht, tussengerecht
home recepten Tomatencremesoep met kaassterren

Tomatencremesoep met kaassterren

ingrediënten


20 min
4 personen
200 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel suiker

dit product is niet beschikbaar

400 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

70 gram tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

400 gram gepelde tomaten

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

30 gram belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

4 plakjes bladerdeeg

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

stervormige steker

bakplaat met bakpapier

staafmixer

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Steek of snijd sterren uit het bladerdeeg en leg ze op de bakplaat. Bestrooi met de kaas en bak in de oven in circa 15 minuten goudbruin.
  • 2 Verhit intussen de olijfolie in een (soep)pan en fruit hierin de ui en knoflook circa 3 minuten. Voeg de tomaten uit blik, tomatenpuree, bouillon en suiker toe aan de pan. Breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes pruttelen.
  • 3 Neem de pan van de warmtebron en roer de slagroom erdoor. Pureer de soep glad met de staafmixer. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de soep over de kommen en leg de sterren voorzichtig erop.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 455 kcal
vet 34 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 28 gram
eiwit 8 gram