- 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
- 2 Snijd de kapjes van de tomaten en snijd deze kapjes fijn. Hol de tomaten uit. Bestrooi de binnenkant van de tomaten met zout en peper.
- 3 Meng de gehakte tomaat met de dille, peterselie, oregano, de helft van de kaas en de kwark. Vul de tomaten met het kwarkmengsel en bestrooi met de rest van de kaas.
- 4 Bak de tomaten in een ovenschaal 15-17 minuten in het midden van de oven. Bestrooi met nog wat peterselie en peper.
bereidingstip
Vervang de oregano door basilicum of 1 eetlepel pesto.. Ook lekker: met kruidenkwark gevulde halve paprika’s. Blancheer de paprika’s 2-3 minuten en laat ze voor het vullen goed uitlekken.. Let op: de zuivel in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan zuivel met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.