4 personen
gemiddeld
15 min.
klein gerecht, klein gerecht/amuse
home recepten Tomaatjes met roomham

Tomaatjes met roomham

ingrediënten


15 min
4 personen
1 handje basilicum

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

12 minitrostomaatjes
1 theelepel sesamzaad

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel maanzaad
75 gram roomkaas

dit product is niet beschikbaar

150 gram hammen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Mix de (been)ham met de roomkaas in een keukenmachine tot een mousse en breng op smaak met peper. Roer het maan- of sesamzaad erdoor.
  • 2 Snijd de kapjes van 8-12 tomaatjes aan de tros, maar laat ze aan de tros zitten.
  • 3 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 4 Schep de zaadjes uit de tomaatjes. Zet ze met de uitgeholde kant naar boven op een ingevette bakplaat en bestrooi met zout. Leg de kapjes aan de steel ernaast.
  • 5 Bestrijk met olie en rooster circa 5 minuten hoog in de oven. Laat iets afkoelen en vul de tomaatjes met de hammousse, basilicum en maanzaad. Zet de kapjes erop.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram