4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Tofu milanese met krieltjes en salsa verde

Tofu milanese met krieltjes en salsa verde

ingrediënten


20 min
4 personen
citroen

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels kappertjes

dit product is niet beschikbaar

2 bosjes basilicum

dit product is niet beschikbaar

600 gram krieltjes

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

150 gram paneermeel

dit product is niet beschikbaar

150 gram broodkruim

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels mosterdpoeder

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

70 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels sojasaus

dit product is niet beschikbaar

325 gram tofu

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Snijd het blok tofu eerst doormidden in de lengte en daarna in de breedte. Giet 1 eet­lepel sojasaus over elk plakje.
  • 2 Zet 3 borden klaar: een bord met de bloem, een bord met het ei en 1 teentje knoflook en een bord met het broodkruim met mosterdpoeder. Doop de plakken tofu eerst in de bloem en bedek goed met een dunne laag. Doop vervolgens in het ei en daarna in het broodkruim. Bedek goed.
  • 3 Verhit de olie en bak hierin de gepaneerde tofu aan beide kanten krokant en goudbruin. Stoom of kook de krieltjes gaar.
  • 4 Pureer de rest van de knoflook met de basilicum, kappertjes en het citroensap. Serveer de tofu met de krieltjes en salsa verde. Lekker met een groene salade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 570 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 69 gram
eiwit 25 gram
Terugroepactie | Campina echte slagroom 250gr