4 personen
eenvoudig
30 min.
voorgerecht
home recepten Toast met gebakken paddenstoelen, geitenkaas en walnoten

Toast met gebakken paddenstoelen, geitenkaas en walnoten

ingrediënten


30 min
4 personen
400 gram gemengde paddenstoelen

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

8 blaadjes salie
6 blaadjes salie
5 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

50 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

200 gram zachte geitenkaas met honing
1 stokbrood

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Verwarm de ovengrill voor.
  • 2 Snijd het stokbrood in 8-12 lange, schuine plakken van 1,5 cm dik.
  • 3 Rooster het brood onder de hete grill goudbruin.
  • 4 Besmeer de sneetjes dik met de geitenkaas en verdeel over 4 borden.
  • 5 Rooster de walnoten in een droge, hete koekenpan.
  • 6 Verhit 2 eetlepels olie en bak hierin de salie om te garneren knapperig.
  • 7 Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  • 8 Verhit de rest van de olie in dezelfde pan en bak hierin de knoflook 1 minuut op middelhoge stand.
  • 9 Voeg de paddenstoelen en gehakte salie toe en bak al omscheppend 3-4 minuten op een hoge stand.
  • 10 Verdeel over de helft van de sneetjes brood.
  • 11 Bestrooi met de walnoten en garneer met de gebakken salieblaadjes.
  • 12 Beleg met de overige sneetjes brood.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 515 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 41 gram
eiwit 18 gram