- 1 Meng de koffie met de likeur en laat afkoelen. Doop de helft van de lange vingers aan beide kanten in de koffie en verdeel ze over 4 bordjes.
- 2 Bedruppel met nog wat koffie en bestrooi met 1/3 van de chocolade. Laat staan tot later gebruik.
- 3 Klop de eidooiers met de suiker los met een mixer en zet de kom op een pan met een laagje kokend water (de schaal mag het water niet raken).
- 4 Blijf kloppen tot het mengsel lichtgeel, gebonden en romig is. Neem de schaal van de pan en klop nogmaals rustig door om het mengsel te laten afkoelen.
- 5 Klop de eiwitten stijf in een schone kom. Klop de mascarpone goed door de eierroom.
- 6 Schep de eiwitten er vervolgens rustig doorheen: begin met een beetje en vervolg dan met de rest.
- 7 Schep de helft van dit mengsel op de lange vingers. Doop de rest van de lange vingers in het koffiemengsel en leg ze op de mascarpone.
- 8 Bestrooi met een laagje chocolade en verdeel de rest van de mascarpone erover.
- 9 Zet de tiramisu een paar uur tot een halve dag in de koelkast en bestrooi vlak voor het serveren met de overige chocolade.