4 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht
home recepten Tiramisu con gelato e fragole

Tiramisu con gelato e fragole

ingrediënten


20 min
4 personen
1 takje munt

dit product is niet beschikbaar

2 takjes basilicum

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

400 gram aardbeien

dit product is niet beschikbaar

25 gram pistachenoten

dit product is niet beschikbaar

200 gram witte chocolade

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels likeur

dit product is niet beschikbaar

10 lange vingers

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter roomijs

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

cakevorm

vershoudfolie

  • 1 Laat het ijs een beetje zachter worden zodat het makkelijk te scheppen is.
  • 2 Bekleed intussen de cakevorm met een groot stuk vershoudfolie en laat het folie aan beide kanten over de vorm hangen.
  • 3 Verdeel 5 lange vingers over de bodem van de vorm en besprenkel met de helft van de likeur.
  • 4 Verdeel de helft van het ijs hierover en bestrooi met een royale laag geraspte chocolade en pistachenoten.
  • 5 Herhaal deze 3 stappen tot al het ijs, chocolade en nootjes op zijn.
  • 6 Dek af met het folie en zet minimaal 2 uur in de diepvries.
  • 7 Schep de aardbeien om met de suiker en kruiden en laat afgedekt circa 30 minuten trekken.
  • 8 Schep een paar keer om.
  • 9 Stort de ijstaart op een plank en snijd er per persoon een dikke plak van. Leg op bordjes en schep er wat aardbeien bij.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 695 kcal
vet 34 gram
verzadigd vet 20 gram
koolhydraten 81 gram
eiwit 11 gram