4 personen
gemiddeld
45 min.
hoofdgerecht
home recepten Thaise zalmpakketjes met rivierkreeftjes en paksoi

Thaise zalmpakketjes met rivierkreeftjes en paksoi

ingrediënten


45 min
4 personen
1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels sesamolie

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels sojasaus

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

bosje koriander

dit product is niet beschikbaar

125 gram taugé

dit product is niet beschikbaar

1 rode paprika

dit product is niet beschikbaar

2 struiken paksoi

dit product is niet beschikbaar

300 gram rijstmie

dit product is niet beschikbaar

1 limoen

dit product is niet beschikbaar

1 lente-/bosui

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

100 gram rivierkreeftjes

dit product is niet beschikbaar

4 zalmfilets

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Meng de ingrediënten voor de marinade.
  • 2 Knip 4 stukken bakpapier van 25x25 cm. Verdeel de zalm en rivierkreeftjes over de stukken bakpapier.
  • 3 Vouw de randen van het bakpapier omhoog, schenk de helft van de marinade over de vis en bestrooi met de rode peper, bosui en plakjes limoen. Vouw de pakketjes goed dicht en bak ze in de oven in circa 20 minuten gaar.
  • 4 Bereid intussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit een wok met de rest van de marinade, paksoi, en paprika en roerbak circa 4 minuten.
  • 5 Voeg de taugé en de uitgelekte noedels toe en wok deze nog 1 minuut mee. Neem de zalmpakketjes uit de oven, maak ze voorzichtig open en serveer met de noedels en roerbakgroenten.
  • 6 Bestrooi de zalmpakketjes met de koriander.

wijnadvies

Serveer bij dit recept de Riesling van J. Meyer: deze wijn kan prima opboksen tegen deze kruidige smaken.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 430 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 34 gram
eiwit 30 gram