4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Thaise kippensoep met mais en kokos

Thaise kippensoep met mais en kokos

ingrediënten


30 min
4 personen
2 eetlepels koriander

dit product is niet beschikbaar

1 maiskolf

dit product is niet beschikbaar

1 limoen

dit product is niet beschikbaar

1 winterwortel

dit product is niet beschikbaar

1 aardappel

dit product is niet beschikbaar

2 zoete aardappels

dit product is niet beschikbaar

400 milliliter kokosmelk

dit product is niet beschikbaar

1 liter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

400 gram kipfilets

dit product is niet beschikbaar

400 gram kipdijfilets

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie in een soep­ pan en fruit hierin de ui, rode peper en gember 2-­3 minuten. Schep de kip erdoor en bak 3­-4 minuten mee. Giet de bouillon en kokosmelk erbij en breng aan de kook.
  • 2 Voeg alle aardappels, de wortel, limoenrasp, limoensap en de mais toe en kook zachtjes circa 15 minuten. Bestrooi de soep met de koriander.

bereidingstip

Vervang de maiskolf in dit recept door 300 gram mais uit blik. . Bestrooi de kippensoep met bosui in plaats van koriander.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 555 kcal
vet 39 gram
verzadigd vet 19 gram
koolhydraten 26 gram
eiwit 25 gram