2 personen
gemiddeld
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Thaise kipcurry

Thaise kipcurry

ingrediënten


15 min
2 personen
1 eetlepel Thaise vissaus

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels limoensap

dit product is niet beschikbaar

350 gram sperziebonen

dit product is niet beschikbaar

250 gram zoete aardappels

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter kokosmelk

dit product is niet beschikbaar

1 stengel citroengras
1 steranijs

dit product is niet beschikbaar

1 kaneelstokje

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels kurkuma

dit product is niet beschikbaar

400 gram kipdijfilets

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

2 gele paprika's

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Pureer de ui met de knoflook, 1 paprika en gember tot een pasta. Verhit de olie en bak hierin de pasta 1 minuut.
  • 2 Bak daarna de kip, bestrooid met kurkuma, licht aan. Voeg het kaneelstokje, de steranijs en citroengras toe en bak 1 minuut mee.
  • 3 Giet de kokosmelk erbij en voeg de rest van de paprika in reepjes, zoete aardappel, sperziebonen, limoensap en vissaus toe. Stoof afgedekt zachtjes circa 25 minuten.
  • 4 Lekker met korianderrijst: kook witte rijst met gehakte koriandersteeltjes en meng daarna met gehakte korianderblaadjes.

bereidingstip

Vervang in dit recept de sereh door 1 theelepel citroen- of limoenrasp. . Bespaar tijd en vervang de pasta van ui, knoflook, paprika en gember door gele (Thaise) currypasta. . Neem kleine drumsticks in plaats van kipdijfilet.

wijnadvies

Drink bij dit kruidige recept Zuydpunt Chenin Viognier.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 825 kcal
vet 48 gram
verzadigd vet 22 gram
koolhydraten 48 gram
eiwit 47 gram