- 1 Pureer de ui met de knoflook, 1 paprika en gember tot een pasta. Verhit de olie en bak hierin de pasta 1 minuut.
- 2 Bak daarna de kip, bestrooid met kurkuma, licht aan. Voeg het kaneelstokje, de steranijs en citroengras toe en bak 1 minuut mee.
- 3 Giet de kokosmelk erbij en voeg de rest van de paprika in reepjes, zoete aardappel, sperziebonen, limoensap en vissaus toe. Stoof afgedekt zachtjes circa 25 minuten.
- 4 Lekker met korianderrijst: kook witte rijst met gehakte koriandersteeltjes en meng daarna met gehakte korianderblaadjes.
bereidingstip
Vervang in dit recept de sereh door 1 theelepel citroen- of limoenrasp. . Bespaar tijd en vervang de pasta van ui, knoflook, paprika en gember door gele (Thaise) currypasta. . Neem kleine drumsticks in plaats van kipdijfilet.
wijnadvies
Drink bij dit kruidige recept Zuydpunt Chenin Viognier.