gemiddeld
20 min.
lunch, bijgerecht
home recepten Thaise kabeljauwburgers met gegrilde mango

Thaise kabeljauwburgers met gegrilde mango

ingrediënten


20 min
4 hamburgerbroodjes

dit product is niet beschikbaar

1 handje koriander

dit product is niet beschikbaar

1 mango

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bloem

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sojasaus

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

1 limoen

dit product is niet beschikbaar

1 stengel citroengras
1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

400 gram kabeljauwfilets

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

barbecue

keukenmachine

  • 1 Steek de barbecue aan. Mix in een keukenmachine de kabeljauw met de knoflook, citroengras, limoenrasp, gember, sojasaus en bloem tot een grof mengsel. Breng op smaak met zout en peper.
  • 2 Maak met vochtige handen 4 burgers van het vismengsel. Bestrijk de burgers met de zonnebloemolie en gril op de barbecue in circa 8 minuten rondom gaar en goudbruin.
  • 3 Gril tegelijkertijd de mangoparten tot er mooie grillstrepen ontstaan. Snijd de gegrilde mango in kleine blokjes, besprenkel met het limoensap en bestrooi met de koriander en een snufje zout.
  • 4 Serveer de mango bij de kabeljauwburgers op een hamburgerbroodje.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 385 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 47 gram
eiwit 26 gram