4 personen
gemiddeld
25 min.
lunch, voorgerecht, tussengerecht
home recepten Thaise biefstuksalade

Thaise biefstuksalade

ingrediënten


25 min
4 personen
1 kleine rode ui

dit product is niet beschikbaar

rode peper

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel sesamolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sojasaus

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel Thaise vissaus
1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel bruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

1 limoen

dit product is niet beschikbaar

1 handje koriander

dit product is niet beschikbaar

75 gram veldsla

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

300 gram biefstukken

dit product is niet beschikbaar

1 wortel

dit product is niet beschikbaar

1 komkommer

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel sesamzaad

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

aluminiumfolie

  • 1 Klop voor de dressing het limoensap, de suiker, gember, vissaus, sojasaus en sesamolie door elkaar en voeg de rode peper en ui toe.
  • 2 Rooster het sesamzaad in een droge, hete koekenpan en houd apart.
  • 3 Schaaf de komkommer en wortel in linten.
  • 4 Bestrijk de biefstuk met de olie en bestrooi met zout en peper. Verhit een grillpan op een hoge stand en gril het vlees hierin circa 5 minuten tot er aan beide kanten mooie grillstrepen ontstaan.
  • 5 Laat de biefstuk even rusten onder aluminiumfolie en snijd in dunne plakken.
  • 6 Verdeel de veldsla, komkommer en wortel over een schaal. Leg de biefstuk erop en schenk de dressing erover.
  • 7 Bestrooi de salade met de sesamzaadjes en koriander.

wijnadvies

Lizard Riesling of Sensas rosé.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 185 kcal
vet 8 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 7 gram
eiwit 20 gram