4 personen
gemiddeld
15 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, hoofdgerecht
home recepten Tex-mex sticky ribs

Tex-mex sticky ribs

ingrediënten


15 min
4 personen
1 kilogram spareribs

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olie

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

4 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 limoen

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde tijm

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

aluminiumfolie

  • 1 Verwarm de oven voor op 140ºC.
  • 2 Meng de specerijen met de limoenrasp en -sap, knoflook, honing, tomatenpuree en olie.
  • 3 Leg de spareribs in een braadslede en wrijf in met de marinade.
  • 4 Dek af met aluminiumfolie, schuif in de oven en laat de spareribs in circa 1,5 uur zachtjes garen.
  • 5 Neem uit de oven en bestrijk met wat extra olie.
  • 6 Rooster de spareribs in een grillpan of op de barbecue goudbruin en knapperig.
  • 7 Lekker met avocadosalsa.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 790 kcal
vet 53 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 6 gram
eiwit 72 gram