4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Teriyaki chicken wings

Teriyaki chicken wings

ingrediënten


30 min
4 personen
1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

1 lente-/bosui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sesamzaad

dit product is niet beschikbaar

300 gram peultjes

dit product is niet beschikbaar

500 gram broccoli

dit product is niet beschikbaar

300 gram gele rijst

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram kippenvleugel
1 eetlepel maizena

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels sesamolie

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels bruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter sojasaus

benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Leg de kippenvleugels met saus op de bakplaat en rooster in de oven in circa 30 minuten goudbruin en gaar. Keer halverwege.
  • 2 Kook intussen de rijst. Kook ook de broccoli en peultjes in 5 minuten beetgaar. Rooster het sesamzaad in een droge, hete koekenpan.
  • 3 Bestrooi de kippenvleugels met de sesam, bosui en rode peper. Serveer de chicken wings met de rijst, broccoli en peultjes.

wijnadvies

Dit kruidige gerecht vraagt om de Zuid-Afrikaanse Zuydpunt Chenin Blanc-Viognier. Maar een koud biertje smaakt ook lekker bij dit recept.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 655 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 78 gram
eiwit 38 gram