4 personen
eenvoudig
20 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, klein gerecht/hapje
home recepten Tempura van bloemkool met geroosterde bacon

Tempura van bloemkool met geroosterde bacon

ingrediënten


20 min
4 personen
400 gram bloemkolen

dit product is niet beschikbaar

350 milliliter mineraalwater met koolzuur

dit product is niet beschikbaar

200 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

2 eiwitten

dit product is niet beschikbaar

frituurolie

dit product is niet beschikbaar

10 plakjes bacon

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Rooster de bacon in een droge, hete koekenpan krokant en laat uitlekken op keukenpapier.
  • 2 Verhit de frituurolie tot 180°C.
  • 3 Klop de eiwitten met een snufje zout stijf in een vetvrije kom.
  • 4 Spatel de bloem er in gedeeltes luchtig door.
  • 5 Giet al kloppend het mineraalwater in een straaltje erbij tot een beslag.
  • 6 Haal de bloemkoolroosjes door het beslag en frituur ze 3-4 minuten in de hete olie.
  • 7 Laat uitlekken op keukenpapier en serveer de tempura met de bacon.
  • 8 Lekker met chilisaus.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 435 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 39 gram
eiwit 15 gram