gemiddeld
30 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, voorgerecht
home recepten Temaki sushi met pikante garnaal

Temaki sushi met pikante garnaal

ingrediënten


30 min
4 nori-vellen

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt wasabi

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels mayonaise

dit product is niet beschikbaar

1 avocado

dit product is niet beschikbaar

komkommer

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel sesamolie

dit product is niet beschikbaar

chilipepervlokken

dit product is niet beschikbaar

8 grote garnalen

dit product is niet beschikbaar

200 gram sushirijst

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat uitgespreid op een schaal afkoelen.
  • 2 Schep de garnalen om met een flinke snuf chilipeper, een snufje zout en de sesamolie. Zet afgedekt in de koelkast. Snijd de komkommer in 8 lange repen en snijd de avocado in 8 gelijke plakken. Roer de mayonaise los met de wasabi.
  • 3 Knip de norivellen doormidden en leg ze horizontaal op het werkvlak. Verdeel aan de linkerkant van elk vel een laagje rijst en bestrijk dit met de wasabimayonaise. Leg hierop een garnaal, een reepje komkommer en een plakje avocado.
  • 4 Vouw de nori over de vulling verder schuin op tot een puntzakje. Maak het laatste randje van de nori vochtig en leg de sushi met de naad naar beneden op een schaal. Maak zo nog 7 stuks.

bereidingstip

Vervang de wasabi in dit recept door scherpe mosterd of geraspte mierikswortel.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 195 kcal
vet 10 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 21 gram
eiwit 6 gram