- 1 Roer 1 eetlepel suiker met de custardpoeder en een klein scheutje melk tot een glad papje. Breng de rest van de melk met de vanillesuiker aan de kook en klop het custardmengsel erdoorheen. Blijf minimaal 2 minuten roeren, terwijl de custard op een lage stand kookt. Giet de custard in een kom en dek af met een stukje bakpapier of folie. Laat helemaal afkoelen.
- 2 Snijd intussen de rabarber in reepjes of blokjes en doe samen met de rest van de suiker in een steelpan. Breng aan de kook en laat circa 5 minuten zachtjes koken. Laat helemaal afkoelen en uitlekken in een zeef. Vang het rabarbersap op om bijvoorbeeld limonade van te maken.
- 3 Vul de taartbodempjes met de custard en laat ze 30 minuten opstijven in de koelkast. Verdeel de stukjes rabarber en blauwe bessen over de custard en verpak de taartjes of neem het fruit apart mee en verdeel vlak voor het serveren over de taartjes. Garneer met blaadjes munt.