4 personen
gemiddeld
35 min.
nagerecht/desserts, nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Tarte Tatin van bosvruchten

Tarte Tatin van bosvruchten

ingrediënten


35 min
4 personen
4 bollen roomijs

dit product is niet beschikbaar

4 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg

dit product is niet beschikbaar

250 gram gemengde bosvruchten
40 gram boter

dit product is niet beschikbaar

100 gram witte basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

1 vanillestokje

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 eenpersoons aardewerk bakvormpjes

  • 1 Schraap het merg uit het vanillestokje. Roer de suiker met 1 eetlepel water en het vanillemerg door elkaar in een pannetje en laat de suiker op een lage stand langzaam smelten.
  • 2 Roer niet in de suiker, maar schud de pan af en toe tot de suikersiroop goudbruin en geurig is gekaramelliseerd. Voeg de boter toe en roer dit door de karamel. Verdeel de karamel over de bakvormpjes.
  • 3 Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel de vruchten over de karamel en leg het bladerdeeg erop. Duw de randen van het deeg naar binnen en bak de taartjes in de oven in circa 25 minuten goudbruin.
  • 4 Laat ze een beetje afkoelen en draai ze dan voorzichtig om op bordjes. Serveer de taartjes warm met een bol roomijs erbij.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 480 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 58 gram
eiwit 4 gram