4 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht
home recepten Tarte Tatin met peer en gezouten karamel

Tarte Tatin met peer en gezouten karamel

ingrediënten


30 min
4 personen
125 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

6 plakjes bladerdeeg

dit product is niet beschikbaar

4 peren

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel zeezout

dit product is niet beschikbaar

100 gram boter

dit product is niet beschikbaar

100 gram bruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

taartvorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC en vet de taarvorm in.
  • 2 Verhit de suiker en boter op een lage stand in een pan met dikke bodem tot een goudbruine karamelsaus en voeg het zeezout en de kaneel toe.
  • 3 Neem de pan van de warmtebron zodra de karamel begint te borrelen.
  • 4 Giet de karamel voorzichtig in de taartvorm en leg de peren met de bolle kant naar beneden in de karamelsaus.
  • 5 Leg het bladerdeeg over de peren en druk langs de zijkanten goed aan.
  • 6 Bak de taart in de oven in circa 40 minuten goudbruin.
  • 7 Neem de taart uit de oven en laat circa 10 minuten afkoelen.
  • 8 Leg een bord op de taartvorm en keer de taart voorzichtig om (pas op voor de hete karamel).
  • 9 Serveer met een schep crème fraîche.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 680 kcal
vet 44 gram
verzadigd vet 27 gram
koolhydraten 64 gram
eiwit 5 gram