4 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Tarte au fraises

Tarte au fraises

ingrediënten


20 min
4 personen
1 takje verse munt

dit product is niet beschikbaar

poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

500 gram aardbeien

dit product is niet beschikbaar

100 gram pure chocolade

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

1 eidooier

dit product is niet beschikbaar

125 gram roomboter

dit product is niet beschikbaar

100 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

250 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vershoudfolie

4 eenpersoons taartvormpjes

taartvorm

  • 1 Meng de bloem met de suiker en een snuf zout en kneed hier de boter met koele vingers doorheen.
  • 2 Kneed de eidooier en 1 theelepel van de citroenrasp erdoor tot een soepel en glad deeg. Verpak in folie en laat circa 30 minuten rusten.
  • 3 Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de vormpjes of grote vorm in. Rol het deeg uit tot een lap van 1/2 cm dik en bekleed de vormpjes ermee.
  • 4 Prik gaatjes in het deeg en bak de bodempjes in de oven in circa 20 minuten gaar. Laat afkoelen en neem uit de vormpjes.
  • 5 Smelt de chocolade au bain-marie en bestrijk hiermee de binnenkant van de taartbodempjes. Laat uitharden.
  • 6 Snijd de aardbeien in partjes en schep ze om met de poedersuiker, citroensap en de rest van de -rasp naar smaak.
  • 7 Verdeel de aardbeien over de taartbodempjes en decoreer met blaadjes munt.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 750 kcal
vet 36 gram
verzadigd vet 22 gram
koolhydraten 91 gram
eiwit 12 gram