4 personen
eenvoudig
35 min.
hoofdgerecht
home recepten Tajine van witvis

Tajine van witvis

ingrediënten


35 min
4 personen
2 eetlepels verse koriander

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

kabeljauwfilet

dit product is niet beschikbaar

tilapiafilet

dit product is niet beschikbaar

koolvisfilet
600 gram witvisfilets

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels blanke rozijnen
theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

theelepel kurkuma

dit product is niet beschikbaar

1 envelopje saffraan

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter visbouillon van tablet
2 sinaasappels

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Boen de sinaasappels schoon. Rasp van 1 sinaasappel de schil, schil de sinaasappels dik en snijd ze in plakjes.
  • 2 Verwarm de visbouillon en week hierin de saffraan.
  • 3 Verhit de olie in een hapjespan. Fruit hierin de rode ui met kaneelpoeder 3 minuten.
  • 4 Giet de visbouillon erbij en voeg de helft van de sinaasappelrasp en de rozijnen toe.
  • 5 Bestrooi de visfilets met peper en zout, leg ze naast elkaar in de pan en verdeel de sinaasappelplakken erover.
  • 6 Strooi de peper over het vis-sinaasappelmengsel. Stoof zachtjes afgedekt 12 minuten.
  • 7 Schep de vis voorzichtig in een voorverwarmde tajine of schaal. Strooi er de rest van de sinaasappelrasp en de koriander over.
  • 8 Lekker met couscous en komkommersalade.

wijnadvies

Een complex en kruidig gerecht dat om een frisse maar volle witte wijn vraagt: sauvignon blanc-chardonnay uit Chili.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 225 kcal
vet 7 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 12 gram
eiwit 28 gram