- 1 Snijd het frisgroene loof van de venkelknollen en bewaar in koud water. Schil de buitenzijde van de venkel met een dunschiller, halveer de knollen en snijd of schaaf in flinterdunne plakjes.
- 2 Verhit 1 eetlepel boter met de olijfolie op middelhoge stand in een stoofpan en roerbak hierin de venkel, knoflook en het venkelpoeder een paar minuten. Zet de warmtebron op een lage stand en laat de venkel 20 minuten zachtjes bakken. Schep af en toe om.
- 3 Kook de tagliatelle beetgaar. Neem een kopje kookwater uit de pan en houd apart. Giet de tagliatelle af en laat goed uitlekken. Voeg de pasta direct toe aan de gestoofde venkel en roer de rest van de boter en de kaas erdoor.
- 4 Voeg een paar eetlepels van het kookwater toe en roer door tot de boter en kaas gesmolten zijn. Schep op warme borden en maal peper erover. Garneer met nog wat flinters parmezaan, grof gehakt venkelgroen en dille.
bereidingstip
Vervang de tagliatelle in dit recept door linguine of spaghetti.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.
wijnadvies
Eén van de belangrijkste subgebieden van Toscane is Chianti. In deze streek draait alles om de druif sangiovese. Deze stoere Italiaan is met recht de belangrijkste druif van het land. Dankzij zijn krachtige tannines en aanwezige zuren schenk je hem graag bij stevige pastagerechten. Probeer de Sensi Chianti eens bij dit recept. Deze wijn is overigens ook erg lekker bij alleen een stukje kaas.